e okul, e okul karne notu öğrenme, e okul not, e okul tc kimlik no, e okul giriş

31 Ekim 2008 Cuma

e-Okul Modülü Öğretmen kullanıcı

e-Okul Modülü Öğretmen kullanıcılarının Öğrenci Bilgilerini Düzenleme, Ders Notu Girişi ve bunun için gerekli olan Sınav/Proje Tarihi girişi gibi işlemlerine izin verecek şekilde düzenlenmiştir. Haftalık Ders Programı, Şube Ekle, Devamsızlık İşlemleri gibi ekranlarda yetki verilse dahi işlem yapamazlar. Bunun için Yönetici Modülünde Öğretmen Kullanıcıları tanımlanırken mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmelidir.

Bazı kurumlarımızın öğretmen kullanıcılarına TC Kimlik Kısıtlaması girmedikleri, öğretmenlerin Devamsızlık İşlemleri ekranında işlem yaptıkları duyumları alınmaktadır. Bu durum sakıncalıdır. TC Kimlik Kısıtlaması girilmemiş kullanıcılar kurum kullanıcısı yetkilerine sahip olacağından tüm şube ekranlarında işlem yapma yetkisine de sahip olmaktadırlar. Devamsızlık girişleri Kurum Kullanıcıları tarafından yapılmalıdır.

Öğretmen Kullanıcısı tanımlama için aşağıdaki kuralları uygulayınız:

a) Yönetici Modülü Güvenlik Grupları menüsünde ÖĞRETMEN grubu oluşturunuz.

b) ÖĞRETMEN Grubu yetkilerini belirleyiniz ve kaydediniz.

c) Yönetici Modülü Kullanıcı İşlemleri menüsünde öğretmen için herhangi bir takma isim ile kullanıcı tanımlayınız. Bu isim eOkul Modülü içinde ülke çapında tek olmalıdır. Aynı isim 2 defa kullanılamaz. Bu kullanıcı adının sistemde var olduğu iletisi alırsanız, başka bir isim kullanınız.

d) Öğretmen için kullanıcı adı tanımlanırken dikkat edilecek husus, mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmesi gerektiğidir. Bu kısıtlama girilmediğinde öğretmen kullanıcısı tüm sınıfların verilerini girme, kaydetme ve değiştirme yetkilerine sahip olacaktır. Dolayısıyla veri güvenliği tehdit altında kalacaktır.

0 yorum:

site statistics