e okul, e okul karne notu öğrenme, e okul not, e okul tc kimlik no, e okul giriş

29 Kasım 2008 Cumartesi

E-okul karne sonuçları

E Okul sisteminde öğrenciler notlarını Tc kimlik no ları ile okul no larını girip öğrenebilirler, e okul karne sonuçları, e okul veli bilgilendirme sistemi, e okul, karne notlarını internetten öğren, e öğrenci karnesi, elektronik karne, devamsızlık, tc kimlik no, öğrenci no, karne sonuçları, sanal karne, karne sevinci, yarıyıl tatili, sömestr.

e okul sistemine veliler ve öğretmenler giriş sayfası olarak iki tane bulunmaktadır.Altta e okul sistemine girmeniz için linkler bulunuyor.

Veli giriş sayfası :
http://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

Öğretmen giriş sayfası
http://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx

23 Kasım 2008 Pazar

Tc kimlik no öğrenme

E okul işlemlerinizi yapmak için tc kimlik no gerekmektedir.Hala tc kimlik numaralarını ezbere bilmeyen arkadaşlar olabilir benim gibi :) bunun için tc kimlik numaranızı buradaki adresten bilgilerinizi doğru girerek bulabilirsiniz.

10 Kasım 2008 Pazartesi

E okul öğrenci bilgileri girişi

E Okul öğrenci bilgileri sayfası öğrencilere ait genel bilgilerin girileceği sayfadır.
Öğrenci bilgileri sayfasına geldiğinizde sizden öğrenciye ati bazı bilgiler istenecektir.Bu bilgiler şunlardır;Öğrencinin kimlik numarası,öğrencinin durumu,öğrencinin adı,soyadı ve velisi,öğrencinin sınıfı,şubesi,okul numarası ve öğrenmekte olduğu yabancı dili.
Ayrıca bu sayfadaki diğer bir bilgi ise SMS bilgilendirmedir.Sms bilgilendirme ile öğrenciye ait bilgilerin mail yada sms yoluyla bilgi verilecek kişi seçilecektir.
ayrıca öğrenci sağlık sorunları nedeniyle okula gelemiyorsa öğrenci bilgilerinin hemen altındaki alana tik koymayı unutmayınız.

E Okul Ortaöğretim

E okul veli bilgilendirme sistemi MEB tarafından 25 Ocak 2008′de kullanıma açılmıştı.Fakat bu e okul sisteminden bir tek ilkokul öğrencileri faydalanabiliyordu.Bakanlığın 05.11.2008 tarihli “e-Okul sisteminin ortaöğretim okullarında da uygulanması” konulu yeni genelgesine göre lise öğrencileride bu sistemle karne notlarını internet aracılığıyla öğrenebilecek.
Bu sistemden öğrenci tc kimlik no girerek öğrenebilecek.Karne notları dışında veliler öğrencinin devamsızlıklarını, davranış notlarını, aldığı belgeleri vs. hepsini görebilecek.Yani karne üzerinde oynamak felan artık kar etmiyecek teknoloji çok gelişti :) bizim zamanımızda böylemiydi.Karneler mürekkep kalemle yazılırdı.

site statistics