e okul, e okul karne notu öğrenme, e okul not, e okul tc kimlik no, e okul giriş

31 Ekim 2008 Cuma

e-Okul Modülü Öğretmen kullanıcı

e-Okul Modülü Öğretmen kullanıcılarının Öğrenci Bilgilerini Düzenleme, Ders Notu Girişi ve bunun için gerekli olan Sınav/Proje Tarihi girişi gibi işlemlerine izin verecek şekilde düzenlenmiştir. Haftalık Ders Programı, Şube Ekle, Devamsızlık İşlemleri gibi ekranlarda yetki verilse dahi işlem yapamazlar. Bunun için Yönetici Modülünde Öğretmen Kullanıcıları tanımlanırken mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmelidir.

Bazı kurumlarımızın öğretmen kullanıcılarına TC Kimlik Kısıtlaması girmedikleri, öğretmenlerin Devamsızlık İşlemleri ekranında işlem yaptıkları duyumları alınmaktadır. Bu durum sakıncalıdır. TC Kimlik Kısıtlaması girilmemiş kullanıcılar kurum kullanıcısı yetkilerine sahip olacağından tüm şube ekranlarında işlem yapma yetkisine de sahip olmaktadırlar. Devamsızlık girişleri Kurum Kullanıcıları tarafından yapılmalıdır.

Öğretmen Kullanıcısı tanımlama için aşağıdaki kuralları uygulayınız:

a) Yönetici Modülü Güvenlik Grupları menüsünde ÖĞRETMEN grubu oluşturunuz.

b) ÖĞRETMEN Grubu yetkilerini belirleyiniz ve kaydediniz.

c) Yönetici Modülü Kullanıcı İşlemleri menüsünde öğretmen için herhangi bir takma isim ile kullanıcı tanımlayınız. Bu isim eOkul Modülü içinde ülke çapında tek olmalıdır. Aynı isim 2 defa kullanılamaz. Bu kullanıcı adının sistemde var olduğu iletisi alırsanız, başka bir isim kullanınız.

d) Öğretmen için kullanıcı adı tanımlanırken dikkat edilecek husus, mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmesi gerektiğidir. Bu kısıtlama girilmediğinde öğretmen kullanıcısı tüm sınıfların verilerini girme, kaydetme ve değiştirme yetkilerine sahip olacaktır. Dolayısıyla veri güvenliği tehdit altında kalacaktır.

Burs Almak

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri burs bulmaktır.Doğup büyünen yerden belkide hiç görmediğimiz yerlere okumak için gidiyoruz , yeni bir ortama girmiş olmak bir yana , herşeyden en önemlisi yabancı bir şehirde yaşamanın zorlukları bizleri bekliyor oluyor.Bu yazımızda sizlere burs edinme hakkında yol göstemeye çalışacağım :)

Büyük şehirlerde üniversite okuya arkadaşlarımızı diğer arkadaşlara göre bu konuda biraz daha şanşlılar..Örnek vermek gerekirse İstanbulda hemen hemen her ilin derneği vardır ,buna karşın doğudaki şehirlerimizden Van olsun Erzurum olsun bu gibi illerimizde memlektimizin derneklerini bulamk oldukça zor.. İlk burs alacağımız yerlerin başında memlektimize ait dernekler yer almaktadır..Ayrıca hemen hemen her Valilik üniversite öğrencilerini burs imkanı sağlamakta..Bunların dışında şirketler ,holdingler , iş adamları , ticaret odaları burs imkanı sağlamakta.

Bir diğer konu eğer istanbulda üniversite okuyorsanız ibb'nin her sene binlerce üniversite öğrencisine sunduğu bursa başvuru yapabilirsiniz..Başvurular ibb.gov.tr adresinden yapılmakta , başvuru sırasında girilen bilgileri doğrulayamazsanız burs çıkmış olsa bile alamazsınız, bunuda dip not olarak verelim.

E okul'un Amacı

e-okul, e-okul.meb ,e-okul bilgilendir sistemi,e okul devamsızlık,e-okul karne notları..E-okul veli bilgilendirme sistemi ile not'larınızı ve devamsızlık bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

28 Ekim 2008 Salı

E okul Giriş Sayfası

e-Okul projesinde iki adet giriş sayfası bulunmaktadır. Biri velileri bilgilendirme amaçlı kullanılan ikincisi ise öğretmenlerin veri girişi yapabilecekleri sayfa.

Veli giriş sayfası :
http://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

Öğretmen giriş sayfası
http://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx

E okul Yenilikler

e-Okul İlköğretim Veli Bilgilendirme Sistemi


YARDIM

e-Okul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır. Sistemde görme engelli veliler için önemli yenilikler yer almıştır. Sisteme girildiğinde aşağıdaki
bilgiler öğrenilebilir:

Duyurular : Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular,

Ders Programı : Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

Devamsızlık Bilgileri : Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

Not Bilgileri : Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

Sınav ve Proje Bilgileri : Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,

Öğrenci T.C. Kimlik No :

İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için
e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No :

Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

E Okul bölümümüzde yaptığımız son değişiklik sonuncunda görme engelli velilerimiz de sistemimizden kolaylıkla faydalanabilmektedir. Görme engelliler tarafından kullanılan ekran okuyucu (screen reader) program yardımıyla e okul sitemiz rahatlıkla kullanılmaktadır. Ekran okuyucu program tarafından algılanan e okul sisteminde kullanılan sesli sistem, velimize güvenlik kodu yerine yazılacak rakamları okumaktadır. Bu sayede grafik olarak gelen e okul sistemindeki güvenlik bölümü sesli gelmektedir. E okul bölümünün öğretmenler için olan kısmı için de gerekli çalışma yapılmaktadır. E-okul sisteminin herkese yönelik olması ve herkes tarafından rahatça kullanılması başlıca hedefimizdir. Eokul yardımıyla veliler, öğrenciler ve öğretmenler ulaşmak istedikleri bilgilere oldukça kolay ve hızlı bir şekilde ulaşacaktır.

site statistics