e okul, e okul karne notu öğrenme, e okul not, e okul tc kimlik no, e okul giriş

29 Ağustos 2008 Cuma

2008 Oks 3.yerleştirme sonuçları

OKS’de “tercihte yükselme” başvurularının sonuçları, saat 18.00′den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanacak.

Bakanlıkça daha önce 1 Eylül’de açıklanacağı duyurulan “tercihte yükselme” başvuru sonuçları, saat 18.00′den itibaren MEB’in www.meb.gov.tr adresinde açıklanacak.

2-4 Eylülde de tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.

OKS 2008 Tercihinde Yükselme Sonuçları için Tıklayın.

e okul projesi genişliyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “e-Okul uygulamasına” resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumlarının da dahil olacağını bildirdi.
Çelik, “e-Okul Uygulaması” konusunda yayımladığı genelgede, “e-Dönüşüm Türkiye Projesi” kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini “web tabanlı” yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.
“e-Okul uygulamasında” öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
“Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.
Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek.
Kesinlikle sisteme başka sistemlerden veri aktarımı yapılmayacak.

e-Okul öğrenci kaydetmek

e-Okul öğrenci kaydetmek

e-Okul sisteminde öğrenci kaydetmek için ~ Öğrenciyi kaydetmek istediğimde şu an başka bir okulda kayıtlı şeklinde bir uyarımesajı alıyorum. Ne yapmam gerekli?Öğrenciler şu an halen devam ettikleri okulda kaydedilmek zorundadır. Sehven nakilgeldiği okula kaydedilen öğrencilerde bu uyarı mesajı çıkmaktadır. Öğrenci aynı anda tekbir okulda kayıtlı görülebilir. Bu nedenle Nakil Ekranları henüz açık olmadığı içinöğrencinin nakil geldiği okuldan silinmesi gerekir. Silme işlemini de bilgiyi kaydedenokul müdürlüğü yapabilir.

e okul şube silme ve ekleme nasıl yapılır

e-Okul şube ekleme ve silme olayı nasıl yapılır diyorsanız aşağıda kısaca anlatılmış:tk
Programda şube silme işlemi yoktur. Silmek istediğiniz şubeyi seçerek Kapalı göstermeniz gerekir. Kapalı şubeler listelerde görünmemektedir.Okulumda görevlendirmeyle gelerek derse giren öğretmenler var. Bunları Şube Öğretmenleri listesinde göremiyorum? Kadrosu başka okulda görüldüğü halde görevlendirmeyle gelerek derse girenöğretmenlerin görevlendirme bilgileri MEBBİS –Atama Modülü –Personel Görevlendirme bölümüne işlenmelidir. Bu bölüme öğretmenin görevlendirildiği okullailgili bilgiler işlendiğinde programda görülecektir.

e okul projesi

e-Okul da öğrenci not girişleri modülü aktif hale geldi.Devamsızlıklar gibi aktarmaları yapabilirsiniz.
e-Okul projesi öğretmenlerin öğrencilerinin yazılı sözlü gibi notlarını girdiği ve öğrenci ve velilerin kısaca internetten öğrencinin okuldaki durumunu takip etmesi için ideal bir sitedir sitedeki e-Okul projesi hakkında detaylı bilgiyi anasayfamızdan bulabilirsiniz.resmi site için e-Okul.meb.gov.tr adresine ulaşabilirsiniz.

site statistics