e okul, e okul karne notu öğrenme, e okul not, e okul tc kimlik no, e okul giriş

28 Aralık 2008 Pazar

E okul Lise

Daha önce ilkokullara hizmet veren e okul sistemi yıl başından itibaren artık liseleride kapsayacak.Liselerin e okul sistemine dahil edilmesiyle sınav notlarını,devamsızlık bilgilerini,okuduğu kitapları,aldığı başarı belgelerini e okul sistemi sayesinde bilgisayar başından öğrenebilecek.

5 Aralık 2008 Cuma

TTNET Vitamin

İnteraktif eğitim servisi olan TTNET Vitamin nasıl ve nerde temin edilebileceğine dair bilgiler aşağıda bulunmaktadır.TTnet vitaminlerine ulaşabileceğiniz şeçenekler şöyle:

-Türk Telekom Bayileri ve Ofislerinden

-PTT Merkezlerinden

-TTNET Çözüm Ortaklarından

-444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri

Aynı zamanda vitaminleri ADSL hizmeti başvurusu yaparkende satın alabilirsiniz.

Peki bu vitaminlerin ücreti nedir?

Vitaminlerin fiyatları ise kullanıcı sayısına ve kullanım periyodlarına göre değişiyor.Vitaminler aylık veya yıllık olarakta alabiliyoruz.Kısaca;

TTNET VİTAMİN Paketleri Aylık Yıllık
1 kullanıcı 5 YTL / AY 36 YTL / YIL
2 kullanıcı 9 YTL / AY 63 YTL / YIL
3 kullanıcı 13 YTL / AY 90 YTL / YIL

29 Kasım 2008 Cumartesi

E-okul karne sonuçları

E Okul sisteminde öğrenciler notlarını Tc kimlik no ları ile okul no larını girip öğrenebilirler, e okul karne sonuçları, e okul veli bilgilendirme sistemi, e okul, karne notlarını internetten öğren, e öğrenci karnesi, elektronik karne, devamsızlık, tc kimlik no, öğrenci no, karne sonuçları, sanal karne, karne sevinci, yarıyıl tatili, sömestr.

e okul sistemine veliler ve öğretmenler giriş sayfası olarak iki tane bulunmaktadır.Altta e okul sistemine girmeniz için linkler bulunuyor.

Veli giriş sayfası :
http://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

Öğretmen giriş sayfası
http://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx

23 Kasım 2008 Pazar

Tc kimlik no öğrenme

E okul işlemlerinizi yapmak için tc kimlik no gerekmektedir.Hala tc kimlik numaralarını ezbere bilmeyen arkadaşlar olabilir benim gibi :) bunun için tc kimlik numaranızı buradaki adresten bilgilerinizi doğru girerek bulabilirsiniz.

10 Kasım 2008 Pazartesi

E okul öğrenci bilgileri girişi

E Okul öğrenci bilgileri sayfası öğrencilere ait genel bilgilerin girileceği sayfadır.
Öğrenci bilgileri sayfasına geldiğinizde sizden öğrenciye ati bazı bilgiler istenecektir.Bu bilgiler şunlardır;Öğrencinin kimlik numarası,öğrencinin durumu,öğrencinin adı,soyadı ve velisi,öğrencinin sınıfı,şubesi,okul numarası ve öğrenmekte olduğu yabancı dili.
Ayrıca bu sayfadaki diğer bir bilgi ise SMS bilgilendirmedir.Sms bilgilendirme ile öğrenciye ait bilgilerin mail yada sms yoluyla bilgi verilecek kişi seçilecektir.
ayrıca öğrenci sağlık sorunları nedeniyle okula gelemiyorsa öğrenci bilgilerinin hemen altındaki alana tik koymayı unutmayınız.

E Okul Ortaöğretim

E okul veli bilgilendirme sistemi MEB tarafından 25 Ocak 2008′de kullanıma açılmıştı.Fakat bu e okul sisteminden bir tek ilkokul öğrencileri faydalanabiliyordu.Bakanlığın 05.11.2008 tarihli “e-Okul sisteminin ortaöğretim okullarında da uygulanması” konulu yeni genelgesine göre lise öğrencileride bu sistemle karne notlarını internet aracılığıyla öğrenebilecek.
Bu sistemden öğrenci tc kimlik no girerek öğrenebilecek.Karne notları dışında veliler öğrencinin devamsızlıklarını, davranış notlarını, aldığı belgeleri vs. hepsini görebilecek.Yani karne üzerinde oynamak felan artık kar etmiyecek teknoloji çok gelişti :) bizim zamanımızda böylemiydi.Karneler mürekkep kalemle yazılırdı.

31 Ekim 2008 Cuma

e-Okul Modülü Öğretmen kullanıcı

e-Okul Modülü Öğretmen kullanıcılarının Öğrenci Bilgilerini Düzenleme, Ders Notu Girişi ve bunun için gerekli olan Sınav/Proje Tarihi girişi gibi işlemlerine izin verecek şekilde düzenlenmiştir. Haftalık Ders Programı, Şube Ekle, Devamsızlık İşlemleri gibi ekranlarda yetki verilse dahi işlem yapamazlar. Bunun için Yönetici Modülünde Öğretmen Kullanıcıları tanımlanırken mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmelidir.

Bazı kurumlarımızın öğretmen kullanıcılarına TC Kimlik Kısıtlaması girmedikleri, öğretmenlerin Devamsızlık İşlemleri ekranında işlem yaptıkları duyumları alınmaktadır. Bu durum sakıncalıdır. TC Kimlik Kısıtlaması girilmemiş kullanıcılar kurum kullanıcısı yetkilerine sahip olacağından tüm şube ekranlarında işlem yapma yetkisine de sahip olmaktadırlar. Devamsızlık girişleri Kurum Kullanıcıları tarafından yapılmalıdır.

Öğretmen Kullanıcısı tanımlama için aşağıdaki kuralları uygulayınız:

a) Yönetici Modülü Güvenlik Grupları menüsünde ÖĞRETMEN grubu oluşturunuz.

b) ÖĞRETMEN Grubu yetkilerini belirleyiniz ve kaydediniz.

c) Yönetici Modülü Kullanıcı İşlemleri menüsünde öğretmen için herhangi bir takma isim ile kullanıcı tanımlayınız. Bu isim eOkul Modülü içinde ülke çapında tek olmalıdır. Aynı isim 2 defa kullanılamaz. Bu kullanıcı adının sistemde var olduğu iletisi alırsanız, başka bir isim kullanınız.

d) Öğretmen için kullanıcı adı tanımlanırken dikkat edilecek husus, mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmesi gerektiğidir. Bu kısıtlama girilmediğinde öğretmen kullanıcısı tüm sınıfların verilerini girme, kaydetme ve değiştirme yetkilerine sahip olacaktır. Dolayısıyla veri güvenliği tehdit altında kalacaktır.

Burs Almak

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri burs bulmaktır.Doğup büyünen yerden belkide hiç görmediğimiz yerlere okumak için gidiyoruz , yeni bir ortama girmiş olmak bir yana , herşeyden en önemlisi yabancı bir şehirde yaşamanın zorlukları bizleri bekliyor oluyor.Bu yazımızda sizlere burs edinme hakkında yol göstemeye çalışacağım :)

Büyük şehirlerde üniversite okuya arkadaşlarımızı diğer arkadaşlara göre bu konuda biraz daha şanşlılar..Örnek vermek gerekirse İstanbulda hemen hemen her ilin derneği vardır ,buna karşın doğudaki şehirlerimizden Van olsun Erzurum olsun bu gibi illerimizde memlektimizin derneklerini bulamk oldukça zor.. İlk burs alacağımız yerlerin başında memlektimize ait dernekler yer almaktadır..Ayrıca hemen hemen her Valilik üniversite öğrencilerini burs imkanı sağlamakta..Bunların dışında şirketler ,holdingler , iş adamları , ticaret odaları burs imkanı sağlamakta.

Bir diğer konu eğer istanbulda üniversite okuyorsanız ibb'nin her sene binlerce üniversite öğrencisine sunduğu bursa başvuru yapabilirsiniz..Başvurular ibb.gov.tr adresinden yapılmakta , başvuru sırasında girilen bilgileri doğrulayamazsanız burs çıkmış olsa bile alamazsınız, bunuda dip not olarak verelim.

E okul'un Amacı

e-okul, e-okul.meb ,e-okul bilgilendir sistemi,e okul devamsızlık,e-okul karne notları..E-okul veli bilgilendirme sistemi ile not'larınızı ve devamsızlık bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

28 Ekim 2008 Salı

E okul Giriş Sayfası

e-Okul projesinde iki adet giriş sayfası bulunmaktadır. Biri velileri bilgilendirme amaçlı kullanılan ikincisi ise öğretmenlerin veri girişi yapabilecekleri sayfa.

Veli giriş sayfası :
http://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/Veli/IOV00001.aspx

Öğretmen giriş sayfası
http://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx

E okul Yenilikler

e-Okul İlköğretim Veli Bilgilendirme Sistemi


YARDIM

e-Okul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır. Sistemde görme engelli veliler için önemli yenilikler yer almıştır. Sisteme girildiğinde aşağıdaki
bilgiler öğrenilebilir:

Duyurular : Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular,

Ders Programı : Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

Devamsızlık Bilgileri : Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

Not Bilgileri : Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

Sınav ve Proje Bilgileri : Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,

Öğrenci T.C. Kimlik No :

İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için
e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No :

Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

E Okul bölümümüzde yaptığımız son değişiklik sonuncunda görme engelli velilerimiz de sistemimizden kolaylıkla faydalanabilmektedir. Görme engelliler tarafından kullanılan ekran okuyucu (screen reader) program yardımıyla e okul sitemiz rahatlıkla kullanılmaktadır. Ekran okuyucu program tarafından algılanan e okul sisteminde kullanılan sesli sistem, velimize güvenlik kodu yerine yazılacak rakamları okumaktadır. Bu sayede grafik olarak gelen e okul sistemindeki güvenlik bölümü sesli gelmektedir. E okul bölümünün öğretmenler için olan kısmı için de gerekli çalışma yapılmaktadır. E-okul sisteminin herkese yönelik olması ve herkes tarafından rahatça kullanılması başlıca hedefimizdir. Eokul yardımıyla veliler, öğrenciler ve öğretmenler ulaşmak istedikleri bilgilere oldukça kolay ve hızlı bir şekilde ulaşacaktır.

4 Eylül 2008 Perşembe

e okul modülü

e okul Modülü Öğretmen kullanıcılarının Öğrenci Bilgilerini Düzenleme, Ders Notu Girişi ve bunun için gerekli olan e-okul Sınav/Proje Tarihi girişi gibi işlemlerine izin verecek şekilde düzenlenmiştir. Haftalık Ders Programı, Şube Ekle, Devamsızlık İşlemleri gibi e-okul ekranlarda yetki verilse dahi işlem yapamazlar. Bunun için Yönetici Modülünde Öğretmen Kullanıcıları tanımlanırken mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması e-okul girilmelidir.

Bazı kurumlarımızın öğretmen kullanıcılarına TC Kimlik Kısıtlaması girmedikleri, öğretmenlerin Devamsızlık İşlemleri ekranında işlem yaptıkları duyumları alınmaktadır. Bu durum sakıncalıdır. TC Kimlik Kısıtlaması girilmemiş kullanıcılar kurum kullanıcısı e-okul yetkilerine sahip olacağından tüm şube ekranlarında işlem yapma yetkisine de sahip olmaktadırlar. Devamsızlık e-okul girişleri Kurum Kullanıcıları tarafından yapılmalıdır.

Öğretmen Kullanıcısı tanımlama için aşağıdaki kuralları uygulayınız:

a) Yönetici e-okul Modülü Güvenlik Grupları menüsünde ÖĞRETMEN grubu oluşturunuz.

b) ÖĞRETMEN Grubu yetkilerini e-okul belirleyiniz ve kaydediniz.

c) Yönetici Modülü Kullanıcı İşlemleri menüsünde öğretmen için herhangi bir takma isim ile kullanıcı tanımlayınız. Bu isim e okul Modülü içinde ülke çapında tek olmalıdır. Aynı isim 2 defa kullanılamaz. Bu kullanıcı adının sistemde var olduğu iletisi alırsanız, başka bir isim kullanınız.

d) Öğretmen için e-okul kullanıcı adı tanımlanırken dikkat edilecek husus, mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmesi gerektiğidir. Bu kısıtlama girilmediğinde e-okul öğretmen kullanıcısı tüm sınıfların verilerini girme, kaydetme ve değiştirme yetkilerine sahip olacaktır. Dolayısıyla veri güvenliği tehdit altında kalacaktır.

e okul not giriş programı

Bu program ile verilerinizi e okul`a hızlı ve güvenli bir şekilde aktarabilirsiniz.Program, oldukça gelişmiş özelliklere sahiptir ve konusunda piyasadaki tek ciddi yazılımdır.e okul Gold sayesinde her yıl sınıf atlayanları tek, tek e okul sistemine girmek zorunda kalmazsınız. Tüm veriler dakikalar içinde e okul sistemine aktarılır. aşşağıdaki linkten tıklayarap e-okul not girme programını indirebilirsiniz.

http://www.tamindir.com/program/17323/e-Okul_Gold.htm

1 Eylül 2008 Pazartesi

e-Okul Öğrenci Girişi

Seviye Belirleme Sınavı, sınav sonucunuzu, okulunuzdaki sınıf en yüksek başarı puanını ve puan hesaplama işlemini Veli Bilgilendirme Sistemi, Sınav Bilgileri bölümünden öğrenebilirsiniz.

2008 Sınavsız öğrenci alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumları başvuru işlemleri başlamıştır. Başvuru için tıklayınız.

2008 Sınavsız öğrenci alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumları Tercih Listeleri için tıklayınız.

e-Okul öğrenci kaydetmek

e-Okul öğrenci kaydetmek


e okul sisteminde öğrenci kaydetmek için ~ Öğrenciyi kaydetmek istediğimde şu an başka bir okulda kayıtlı şeklinde bir uyarımesajı alıyorum. Ne yapmam gerekli?Öğrenciler şu an halen devam ettikleri okulda kaydedilmek zorundadır. Sehven nakilgeldiği okula kaydedilen öğrencilerde bu uyarı mesajı çıkmaktadır. Öğrenci aynı anda tekbir okulda kayıtlı görülebilir. Bu nedenle Nakil Ekranları henüz açık olmadığı içinöğrencinin nakil geldiği okuldan silinmesi gerekir. Silme işlemini de bilgiyi kaydedenokul müdürlüğü yapabilir.

E okul öğrenci not girişi

E okul öğrenci not girişi resimli anlatım, e okul

Resimleri tam boy görebilmek için üzerine tıklayın
Not çizelgeleri, İlköğretim Genel Müdürlüğü ile Talim ve Terbiye Kurulu
Başkanlığının son kurul kararına göre düzenlenmiştir.

Not Girişleri sadece İlköğretim resmi/özel okulları için hazırlanmıştır.
Diğer türlerde olan okullar giriş yapmayacaktır.1
Öğrenci Not Girişleri için Kurum İşlemleri
altında Not Girişi Kilitle, Davranış Notları,
Ders Not Girişi ve Hızlı Ders Notu Girişi
bölümleri eklenmiştir.

2
Not Girişi Kilitle
Okul yöneticileri tarafından not giriş
ekranları, ders öğretmenlerine
yetkilendirilebilir. Öğretmenler, not
girişlerini tamamladıktan sonra okul
yönetimi notlar üzerinde işlem yapılmaması
için istediği sınav, proje, ders ve etkinliklere
katılım, notlarına ait kilitleme işlemi
yapabilir. Kilitleme yapılan sınavlar, projeler
ve performans belirlemeye yönelik
çalışmalar tüm dersler için kapatılır. Kilit,
yöneticiler tarafından kaldırılabilir. Kilitli bir
dersin sınav notu okul yönetimi tarafından
girilebilir. Kilitlenecek bölüm seçilerek
Kaydet simgesine tıklanır. Bu aşamadan
sonra kilitlenen bölüm, tüm öğretmenlere
kapatılmış olur.
3
Davranış Notları
Davranış notları, karnenin sağ tarafında
bulunan davranışlara ait değerlendirme
kriterlerinin girildiği bölümdür. Bu bölüm SBS
sınavları da dikkate alınarak hazırlanmaktadır.
Tamamlandığında kullanıma açılacaktır.
4
Ders Not Girişi
Öğretmenler, derslerine girdikleri sınıflar için
not girişlerini yapabilirler. Not girişi ders için
belirtilen sınav tarihinden sonraki 15 gün için
öğretmenlere açıktır. 15 gün sonunda otomatik
olarak kapanır. Süresi içinde girilmeyen notlar
okul yöneticilerince girilebilir. Not girişi yapan
kullanıcıların kimler olduğu, not üzerinde ne
tür değişikliklerin yapıldığı sistem tarafından
her işlem için ayrıca tutulur. Bu nedenle not
girişi için verilen şifreler sadece dersin
öğretmeni tarafından bilinmeli ve gerektiğinde
değiştirilmelidir. 1 kullanıcı kodu ve şifreyi
sadece 1 kişi bilmelidir. Sistemde işlem yapan
her kullanıcının ayrı kullanıcı kodu ve şifresi
olmalıdır. Dönem sonlarında yoğunluk
yaşamamak için giriş işlemleri zamanında
yapılmalıdır.
Not girişleri ile ilgili hususlar:
1. Not Girişleri sınav ve proje tarihlerine göre kontrol edilmektedir.
Öğretmen Kullanıcıları girilen tarihten itibaren 15 gün içinde dersle
ilgili notları girmesi gerekir. Ancak not işlemleri ekranı gecikmeli
olarak açıldığı için bu kontrol 20/12/2007 tarihine kadar devre dışı
bırakılmıştır.
2. Tüm çizelgeler İlköğretim Genel Müdürlüğü ile Talim ve Terbiye
Kurulu Başkanlığının en son kurul kararına göre düzenlenmiştir.
3. Öğretmenler sadece derslerine girdikleri sınıfları görebilir. Teknoloji
ve Tasarım dersine birden fazla öğretmen giriyorsa ve ders
programında her ikisi de seçildiyse ayrı ayrı not girişi yapabilirler.
4. Sınıf/şube ve ders seçildikten sonra Seç simgesine tıklandığında
Sınıf Listesi dolar, hangi öğrenci için giriş yapılacaksa seçilir. Puanı
girildikten sonra kaydedilir. Kapalı alanlar sarı olarak gösterilir.
Buralara giriş yapılamaz.
5. Kaydetme işleminden önce ekranda görülen Güvenlik kodu her
kaydetme işleminden önce yazılmalıdır.
6. Beden Eğitimi, Müzik,Bilişim Teknolojileri ve Görsel Sanatlar dersleri
için 1,2,3. sınıflar ve 4,5,6,7 ve 8.. sınıflar çizelgeleri farklıdır. Seçilen
derse ve sınıfa göre doldurulması gereken çizelge otomatik olarak
değişir.
7. Ortalamalar, Kaydet simgesine basıldığında sistem tarafından puan
esasına göre hesaplanır ve 2 basamak yürütülür.
8. Bir dersin yıl sonu puanı, birinci ve ikinci dönem puanlarının
aritmetik ortalamasıdır. Bir dersin yıl sonu notu ise birinci ve ikinci
dönem notlarının aritmetik ortalamasıdır. Dönem puanlarının
aritmetik ortalaması hesaplanırken bölme işlemi virgülden sonra iki
basamak yürütülür. Yıl sonu notu hesaplanırken yarım ve yarımdan
büyük kesirler tama yükseltilir.
9. Birinci ve İkinci Dönem notları toplu olarak görülür, hangi dönem
aktifse o döneme giriş yapılabilir. Dönem değiştikten sonra hiçbir
suretle geriye dönük güncelleme yapılamaz.
10. Öğretmen not çizelgeleri ekranda bulunan yazıcı simgesine
tıklanarak alınabilir.
11. Hatalı giriş yapılan not düzeltildikten sonra tekrar kaydetme işlemi
yapılmalıdır.
12. Beden Eğitimi dersinden muaf olma seçeneği yoktur. Her öğrenci için
mutlaka puanla değerlendirme yapılacaktır. Din Kültürü ve Ahlak
Bilgisi Dersi için muaf seçilebilir.
13. Sınıf/Şube için toplu olarak giriş yapılmak isteniyorsa Hızlı Ders
Notu Girişi bölümü kullanılmalıdır.
14. Görsel – Müzik (Birleştirilmiş) dersi, Müzik (Birleştirilmiş), Görsel
(Birleştirilmiş) olarak ayrı ayrı girilecektir. Haftalık ders programında
ilgili değişikliğin yapılmış olması gerekir. Örnek: Bu dönem Görsel
Sanatlar Birleştirilmiş okutulacaksa, ders programı Müzik
(Birleştirilmiş)’ ten Görsel (Birleştirilmiş) olarak güncellenmelidir.
Aksi takdirde not giriş ekranları farklı gelecektir.
15. Giriş işlemleri yapılırken ekranda kırmızı ile gösterilen uyarılara
dikkat edilmelidir. Yapılan işleme göre uyarı değişmekte ve sizi
yönlendirmektedir. Örnek:








5
Hızlı Ders Notu Girişi
Not girişinin, seçilen ders içinde, bölümlere
ayrılarak hızlı bir şekilde yapılması
sağlanabilir.
Örnek : Sadece Beden Eğitimi dersi için 1.
Sınav notlarını toplu olarak girmek istiyorsak;
Beden Eğitimi dersini seçtikten sonra 1. Sınav
bölümünü işaretleriz. Bu durumda diğer
alanlar girişe kapatılarak sadece tek bir alan
açılır ve yukarıdan aşağıya doğru hızlı giriş
yapılabilir. Bir satırdan diğerine geçmek için
TAB tuşu kullanılır.








6
Öğrenci İşlemleri Ders
Not Girişi
Not girişlerinin öğrenci bazlı olarak girilebilmesi için Öğrenci İşlemleri altında
Öğrenci Not Bilgileri bölümü eklenmiştir. Bu bölümden de not girişleri
yapılabilir. Kurum İşlemlerinde sınıf ve şube seçilerek toplu giriş
yapılabilirken, öğrenci işlemlerinde okul numarası/T.C. Kimlik numarasına
göre hızlı arama yapılarak her bir öğrenci için ayrı ayrı giriş yapılabilir.
İstenen bir öğrencinin notları bu bölümden görülebilir.

29 Ağustos 2008 Cuma

2008 Oks 3.yerleştirme sonuçları

OKS’de “tercihte yükselme” başvurularının sonuçları, saat 18.00′den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanacak.

Bakanlıkça daha önce 1 Eylül’de açıklanacağı duyurulan “tercihte yükselme” başvuru sonuçları, saat 18.00′den itibaren MEB’in www.meb.gov.tr adresinde açıklanacak.

2-4 Eylülde de tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.

OKS 2008 Tercihinde Yükselme Sonuçları için Tıklayın.

e okul projesi genişliyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “e-Okul uygulamasına” resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumlarının da dahil olacağını bildirdi.
Çelik, “e-Okul Uygulaması” konusunda yayımladığı genelgede, “e-Dönüşüm Türkiye Projesi” kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini “web tabanlı” yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.
“e-Okul uygulamasında” öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
“Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.
Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek.
Kesinlikle sisteme başka sistemlerden veri aktarımı yapılmayacak.

e-Okul öğrenci kaydetmek

e-Okul öğrenci kaydetmek

e-Okul sisteminde öğrenci kaydetmek için ~ Öğrenciyi kaydetmek istediğimde şu an başka bir okulda kayıtlı şeklinde bir uyarımesajı alıyorum. Ne yapmam gerekli?Öğrenciler şu an halen devam ettikleri okulda kaydedilmek zorundadır. Sehven nakilgeldiği okula kaydedilen öğrencilerde bu uyarı mesajı çıkmaktadır. Öğrenci aynı anda tekbir okulda kayıtlı görülebilir. Bu nedenle Nakil Ekranları henüz açık olmadığı içinöğrencinin nakil geldiği okuldan silinmesi gerekir. Silme işlemini de bilgiyi kaydedenokul müdürlüğü yapabilir.

e okul şube silme ve ekleme nasıl yapılır

e-Okul şube ekleme ve silme olayı nasıl yapılır diyorsanız aşağıda kısaca anlatılmış:tk
Programda şube silme işlemi yoktur. Silmek istediğiniz şubeyi seçerek Kapalı göstermeniz gerekir. Kapalı şubeler listelerde görünmemektedir.Okulumda görevlendirmeyle gelerek derse giren öğretmenler var. Bunları Şube Öğretmenleri listesinde göremiyorum? Kadrosu başka okulda görüldüğü halde görevlendirmeyle gelerek derse girenöğretmenlerin görevlendirme bilgileri MEBBİS –Atama Modülü –Personel Görevlendirme bölümüne işlenmelidir. Bu bölüme öğretmenin görevlendirildiği okullailgili bilgiler işlendiğinde programda görülecektir.

e okul projesi

e-Okul da öğrenci not girişleri modülü aktif hale geldi.Devamsızlıklar gibi aktarmaları yapabilirsiniz.
e-Okul projesi öğretmenlerin öğrencilerinin yazılı sözlü gibi notlarını girdiği ve öğrenci ve velilerin kısaca internetten öğrencinin okuldaki durumunu takip etmesi için ideal bir sitedir sitedeki e-Okul projesi hakkında detaylı bilgiyi anasayfamızdan bulabilirsiniz.resmi site için e-Okul.meb.gov.tr adresine ulaşabilirsiniz.

site statistics